Zwangerschapscoaching kan je helpen om meer te genieten van dit unieke wonder en vertrouwen te krijgen in de geboorte en het ouderschap. Het doel is daarbij balans te brengen tussen lichaam en geest, het vergroten van je zelfvertrouwen en het versterken van de binding met je kindje.

Zwangerschapscoaching

Het drukke bestaan dat je als vrouw hebt, maakt het soms lastig om te genieten van je zwangerschap. De voortdurende inspanning die we leveren, maakt het dan moeilijk om ook weer te kunnen ontspannen. Daarnaast maak je in fysiek en emotioneel opzicht een enorme verandering door tijdens een zwangerschap, die ook voor de nodige onzekerheden en twijfels kan zorgen. Ook kan het zijn dat een ingrijpende ervaring uit het verleden of een eerdere bevalling die niet liep zoals gehoopt, je zo bezighoudt, dat je bijna niet van je huidige zwangerschap kunt genieten.

De meeste vrouwen worden in hun leven maar één of een paar keer zwanger en het is tegelijkertijd wel één van de meest bijzondere en ingrijpende momenten in je leven. En het is daarom ook zo ontzettend jammer als onzekerheden de overhand krijgen en spanningen, stress of andere vervelende emoties deze ervaring negatief gaan kleuren. Bovendien kan stress negatieve gevolgen hebben voor de groei en ontwikkeling van je kind en een moeilijke geboorte tot gevolg hebben. Allemaal redenen dus om niet te lang met dergelijke spanning en gevoelens rond te blijven lopen en hulp te zoeken. Deel ze in ieder geval met je zorgverlener en omgeving; vaak kan dit al flink opluchten en zorgen voor meer begrip. Samen met anderen kun je zoeken naar wat voor jou de beste route is om met deze spanningen en zorgen om te gaan. Misschien vind je het prettig om hierbij professionele hulp te hebben, dan is zwangerschapscoaching iets voor jou.

Soms is de roze wolk eerder donkergrijs. Ook dan zoeken we naar de zonneschijn achter die wolk.

Aanpak

Op een positieve manier gaan we samen aan de slag door eerst je vraag helder te krijgen, een doel te bepalen waar we aan gaan werken en vervolgens een praktisch en realistisch plan van aanpak te maken, afgestemd op jouw situatie met oefeningen waar jij je prettig bij voelt.

We beginnen altijd met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek (telefonisch of via Skype), waarbij we jouw behoefte verder verkennen

Als het klikt en je denkt dat zwangerschapscoaching iets voor jou is, spreken we in overleg een plan van aanpak af. Zo weet je waar je aan toe bent en waar we concreet aan gaan werken.

De begeleiding bestaat uit een aantal persoonlijke gesprekken en e-coaching (kortdurend contact via telefoon, e-mail en/of Skype). In ieder geval sta ik op gezette momenten voor je klaar om te kijken hoe het met je gaat en of je vragen hebt.

Je krijgt opdrachten mee om thuis mee aan de slag te gaan.

Kosten

Het intakegesprek is kosteloos (30 a 45 minuten).

Per gesprek van een uur reken ik € 80,- (inclusief btw). Hierbij zijn de extra contactmomenten per telefoon, e-mail of Skype inbegrepen.

 

Aanvraagformulier Zwangerschapscoaching

7 + 14 =