Bij Birth & Balance kun je nu ook terecht voor allerlei ontzettend handige geboorte attributen! Allemaal bedoeld om een natuurlijke bevalling soepeler te laten verlopen. En door het te huren in plaats van het zelf aan te schaffen bespaar je een hoop kosten, wel zo makkelijk! Bovendien heb je de garantie dat het hygiënisch gereinigd is, en zijn een aantal onderdelen die gevoelig zijn voor bacteriën, altijd nieuw.

GEBOORTETENS

 

Bij een natuurlijke bevalling horen weeën. Hoe heftig deze weeën worden kan niemand voorspellen… De GeboorteTENS is specifiek gericht op het verlichten van het ongemak door lichte elektronische prikkels. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie oftewel het door de huid heen stimuleren van de zenuwbanen.

De GeboorteTENS verlicht het ongemak tijdens de bevalling met behulp van de unieke handschakelaar. Deze handschakelaar gebruik je om eenvoudig te wisselen tussen de twee niveaus van stimulatie: een hogere tijdens de weeën en een lagere tussen de weeën door. Deze vorm van stimulatie blokkeert de pijnprikkeloverdracht, waardoor je minder pijn voelt. Je stelt deze niveaus onafhankelijk van elkaar in op de voor jou meest prettige stand.

Deze vorm van pijnverlichting is zowel thuis als in het ziekenhuis toepasbaar. De GeboorteTENS heeft geen schadelijke gevolgen, het gebruik heeft geen invloed op de hartslag, bloeddruk en ademhaling van moeder en kind.

 

Praktische informatie

 

  • Je huurt de GeboorteTENS in week 37 van je zwangerschap. De huurperiode is tot en met week 42.
  • Je haalt de GeboorteTENS zelf op in Leidschendam en brengt het ook weer retour.
  • Levering is mogelijk tegen een meerprijs en in overleg.
  • Kosten zijn 60 euro voor de gehele huurperiode.
  • De borg is 30 euro, die je retour krijgt zodra de GeboorteTENS teruggebracht is.
  • Wanneer je de GeboorteTENS onverhoopt niet gebruikt en de elektrodes nog in de originele verpakking zijn, dan krijg je 15 euro retour.

     

Voordelen

Veilig voor moeder en kind

Effectief bij bevallingspijn

Pijnverlichting, zonder bijwerkingen

Handige ‘Boost’-knop voor tijdens de weeën

Zelf in te stellen op een voor jou prettige stimulatie

Overal toepasbaar, zowel thuis als in het ziekenhuis.

Door zo vroeg mogelijk de GeboorteTENS aan te brengen en te gebruiken, heb je het meeste baat bij het apparaat. Dan heb je nog rustig de tijd om het apparaatje aan te sluiten en gewend te raken aan de (overigens eenvoudige) bediening. Zodra je een wee krijgt, druk je op de handschakelaar, waardoor de stimulatie omhoog gaat, naar het door jou ingestelde niveau dat jij prettig vindt tijdens een wee. Deze vorm van stimulatie blokkeert de pijnprikkeloverdracht, waardoor je minder pijn voelt.