Bij Birth & Balance kun je nu ook terecht voor allerlei ontzettend handige geboorte attributen! Allemaal bedoeld om een natuurlijke bevalling soepeler te laten verlopen. En door het te huren in plaats van het zelf aan te schaffen bespaar je een hoop kosten, wel zo makkelijk! Bovendien heb je de garantie dat het hygiënisch gereinigd is, en zijn een aantal onderdelen die gevoelig zijn voor bacteriën, altijd nieuw.

CUB

 

CUB is een afkorting van “Comfortable Upright Birth” en is een modern antwoord op de traditionele baarkruk!

De CUB is een fijne, comfortabele, opblaasbare ondersteuning, die lijkt op een poef, speciaal ontworpen om moeders te helpen bij een natuurlijke bevalling. De CUB bestaat uit 2 gescheiden kamers die ieder in compartimenten verdeeld zijn. Dat maakt de CUB heel stabiel en daarom kunnen er veel verschillende houdingen op worden aangenomen. Zo kan de moeder actief zelf de houding zoeken en uitproberen die op dat moment het prettigste is en dat voelt goed.

Het is niet nodig om over te stappen op een harde baarstoel of baarkruk want ook de geboorte zelf kan plaats vinden op de CUB.

Een verticale houding vergroot de ruimte in het bekken en daardoor verloopt de bevalling over het algemeen vlotter en veiliger met minder kans op complicaties en ingrijpen. En dat is goed voor moeder en voor de baby.

 

Wist je dat bij een verticale houding:

De ruimte in je bekken toeneemt met 28 – 30%?

Je weeën effectiever zijn?

De geboorte vlotter verloopt?

Je minder behoefte hebt aan pijnbestrijding?

Je baby 54% minder kans heeft op het ervaren van problemen en stress?

Je de kans verkleint op een knip?

Je minder kans hebt op keizersnede?

De CUB kan gedurende de gehele bevalling gebruikt worden om op te zitten, rusten, leunen, knielen en om op te bevallen. De fases van de bevalling kunnen zo in elkaar overvloeien. Er is geen speciale apparatuur voor nodig en het kan in iedere omgeving gebruikt worden, thuis, in kraamkliniek, geboortecentrum of ziekenhuis.

Ook tijdens de zwangerschap kan het prettig zijn om de CUB te gebruiken om ontspannen op te zitten of te leunen.

Praktische informatie

 

  • De CUB wordt compleet geleverd incl. elektrische pomp.
  • Je huurt de CUB in week 37 van je zwangerschap. De huurperiode is tot en met week 42.
  • Je haalt de CUB zelf op in Leidschendam en brengt het ook weer retour.
  • Levering is mogelijk tegen een meerprijs en in overleg.
  • Kosten zijn 50 euro voor de gehele huurperiode.
  • De borg is 30 euro, die je retour krijgt zodra de CUB teruggebracht is.

Voordelen

Zoek de houding, die voor jou het prettigst is

Je partner kan je ondersteunen door vlak achter je te zitten

De CUB is zacht en comfortabel. De CUB biedt een stabiele ondergrond gedurende de gehele bevalling én de geboorte van de baby.

Als je je eigen CUB hebt in plaats van afhankelijk te zijn van de baarkruk van je verloskundige, is deze beschikbaar waar en wanneer je hem wilt gebruiken.

De CUB kan je al gebruiken om op te zitten tijdens je zwangerschap. De CUB is klein, lichtgewicht en past in een tas. ‘Ready-to-go” waar je maar naar toe wilt.

Veert prettig mee

Stimuleert je actief en mobiel te blijven en naar je lijf te luisteren

De CUB geeft je comfortabele en veelzijdige ondersteuning; helpt je van positie te wisselen, verlicht ongemak en helpt je baby om geboren te worden in een positie die jij het prettigste vindt.

De CUB zou zelfs op een ziekenhuisbed gebruikt kunnen worden mocht dit nodig zijn. Je kunt dus zelfs als je medische hulp of een ruggenprik nodig hebt de voordelen van de CUB ervaren om je baby natuurlijk ter wereld te brengen.