Bij Birth & Balance kun je nu ook terecht voor allerlei ontzettend handige geboorte attributen! Allemaal bedoeld om een natuurlijke bevalling soepeler te laten verlopen. En door het te huren in plaats van het zelf aan te schaffen bespaar je een hoop kosten, wel zo makkelijk! Bovendien heb je de garantie dat het hygiënisch gereinigd is, en zijn een aantal onderdelen die gevoelig zijn voor bacteriën, altijd nieuw.

BEVALLINGSBAD

 

Heb je wel eens nagedacht over een badbevalling? Bij Birth & Balance kun je een speciaal bevallingsbad huren! Dit is een fijn formaat bad, waar je eventueel ook samen met je partner in kunt. Het heeft een zachte bodem, een zitje om op te rusten en handvatten om je aan vast te houden.

 

Voordelen

Water werkt ontspannend. Wanneer je lichaam ontspant, maakt het endorfine aan. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor je je weeën beter op kunt vangen en er minder behoefte is aan pijnstilling.

Het water zorgt ervoor dat bewegen een stuk makkelijker gaat. Je bent gewichtsloos, waardoor het aannemen van verschillende houdingen in het water stukken minder zwaar is dan buiten het water.

In veel gevallen gaat de bevalling in water geleidelijker. Het prettige is dat je perineum hierdoor ook geleidelijker oprekt en door het warme water soepeler is. De kans op scheuren of een knip is veel kleiner.

Het water zorgt voor een rustiger overgang voor de baby vanuit de baarmoeder. Over het algemeen zijn waterbaby’s bij hun geboorte vrij rustig en wordt er niet of nauwelijks gehuild.

Door te kiezen voor een bad van Birth & Balance zorg je voor de juiste voorbereiding. Het bevallingsbad wordt altijd geleverd als totaalpakket. Hygiënisch, compleet en zonder zorgen bevallen in water.

Praktische informatie

 

  • Je huurt het bad in week 37 van je zwangerschap. De huurperiode is tot en met week 42.
  • Je haalt het bad zelf op in Leidschendam en brengt het ook weer retour.
  • Levering is mogelijk tegen een meerprijs en in overleg.
  • Kosten zijn 160 euro voor de gehele huurperiode.
  • De borg is 100 euro, die je retour krijgt zodra het bad teruggebracht is.
  • Wanneer je het bad onverhoopt niet gebruikt en de hygiënische binnenhoes en waterslang zijn nog in de originele verpakking, dan krijg je 50 euro retour.

Wat krijg je?

Het bad is compleet gedesinfecteerd en gecontroleerd op meerdere punten. Zo ben je altijd verzekerd van een hoog kwalitatief, schoon en hygiënisch bad. Het bevallingsbad is inclusief totaalpakket:

Nieuwe hygiënische binnenhoes

Elektrische opblaaspomp

Niet-giftige waterslang van 10 meter

Warmte afdekhoes (slechts 0,5 graden verlies per uur)

Dompelpomp om het water na gebruik uit het bad te pompen

Lange plastic handschoenen voor de verloskundige

Thermometer met ideale temperatuur

3 universele kraankoppelstukken (past op 99 van de 100 kranen)

Schepnetje

Vloerbeschermkleed – luxe met antislip laag voor de veiligheid

Extra antislip-matje klein

Duidelijke Nederlandstalige handleiding