De voordelen van HypnoBirthing®

Vertrouwen hebben in wat ouders bij de geboorte te wachten staat

Positief naar de geboorte toeleven

Ontspannen zwangerschap

Veel informatie en praktische tips

Natuurlijke manieren van pijnbestrijding

Sterke band met de baby. Zowel voor, tijdens als na de geboorte

Partners worden actief betrokken en krijgen een belangrijke rol

Ouders leren de regie te nemen over de geboorte

Krachtige technieken voor diepe ontspanning

Ontspannen en kalme baby

Overal toepasbaar (thuis en ziekenhuis)

Ouders leren ontspannen, ook in het drukke leven na de geboorte

 

HypnoBirthing® voor geboortezorg professionals

 

De HypnoBirthing® Vereniging Nederland heeft onlangs een door de KNOV geaccrediteerde introductieworkshop over HypnoBirthing® ontwikkeld. Ik ben geschoold om geboorteprofessionals deze workshop te mogen aanbieden. Ongetwijfeld hebben jullie al ouders ontmoet die een cursus HypnoBirthing® gevolgd hebben, of hier interesse in hebben. Om jullie als verloskundigen, kraamverzorgsters of andere geboorteprofessionals een beeld te geven van wat de ouders leren tijdens de cursus HypnoBirthing® en jullie dan ook een aantal handvatten te bieden in jullie begeleiding, is deze workshop zeker een aanrader!

Wat is HypnoBirthing®?

HypnoBirthing® is een filosofie én een techniek. De nadruk ligt op een veilige, natuurlijke zwangerschap en geboorte, gebaseerd op de simpele gedachte dat het zwangere vrouwenlichaam er op gebouwd is om een kind te baren. Bij de cursus HypnoBirthing® leren stellen tijdens de zwangerschap daarop te vertrouwen.

Het is een zorgvuldig en uitgebreid programma dat door de jaren heen goed doordacht is om het geboorteproces voor zowel moeder, partner als baby ontspannen te laten verlopen. Inmiddels wordt de cursus in 45 landen gegeven en is het meer en meer een beproefde methode geworden in geboortepraktijken.

Petra is een zeer betrokken en hartelijke docente. Ze weet snel een fijne sfeer te creëren en heeft oog voor ieders verschillen.
Met mijn tweede bevalling moest het anders dan de eerste keer! Mede door haar passie voor waar HypnoBirthing voor staat, hebben wij veel geleerd en een droombevalling gehad!
Lonneke en Friso

Beste Petra,
Wij zijn heel blij en dankbaar dat wij jou in ons proces van de zwangerschap hebben mogen ontmoeten.
Jij als persoon en de cursus hypnobirthing is hierin voor ons een waardevolle toevoeging geweest. Het heeft ons nog meer vertrouwen en rust gegeven in de zwangerschap en tijdens de geboorte. Het voelde als een zeer goede voorbereiding en dat we het daarna echt SAMEN konden doen.
Door te leren en ervaren hoe krachtig en kundig het lichaam is. Door vele (praktische) technieken en adviezen, hebben we mogen ervaren dat het voor de partner zeker niet alleen ‘meepuffen’ hoeft te zijn. We zijn ons meer bewust geworden dat het ons proces is en dat de wensen rondom de geboorte allemaal bespreekbaar en zolang het dat toelaat,  uitvoerbaar zijn.  En voor mij het meest bijzonder, de ongelooflijke kracht van gedachten en ademhaling en hoe deze van invloed kan zijn op de werking van het lichaam.
Alles met elkaar heeft ervoor gezorgd dat wij op een voor ons prettige manier een mooi, rustig en tevreden mannetje hebben mogen verwelkomen.
Sanne en Pavit