‘De kleinste voetafdrukken zorgen voor de grootste imprints

in onze harten’

Wat is babyreflexologie?

Babyreflexologie is een hele zachte massage op de voeten van je baby. Op de voetzool zitten ​​reflexpunten en -zones die in verbinding staan ​​met een orgaan of lichaamsdeel. Door deze punten en zones te masseren worden klachten doelgericht en op een natuurlijke manier verlicht. Supermakkelijk, effectief en overal toe te passen!

Daarnaast creëren de liefdevolle aanrakingen verbondenheid tussen ouder en baby. Er is even oprechte, onverdeelde aandacht voor de baby en je zult zien dat je baby het heerlijk vindt! Echt even een intiem momentje tussen jullie samen! Bijkomend voordeel is bovendien dat je je kindje leert ‘lezen’ en snel begrijpt wat je kindje wel/niet prettig vindt. Je zult versteld staan van hoe baby’s kunnen aangeven wat ze fijn vinden, wanneer het tijd is voor een ander voetje, wat ze nodig hebben of wanneer het genoeg is geweest!

De voordelen van babyrefloxologie

Baby’s reageren snel op reflexologie.
In zelfs maar een paar minuten helpt het je baby te ontspannen en te kalmeren.
Omdat je alleen de voetjes masseert en  het snel werkt, is het overal en altijd toe te passen; denk aan thuis, op visite, in de supermarkt of onderweg.

De meeste baby’s vinden het héérlijk! Ze genieten er écht van en/of vallen snel in slaap!

Een natuurlijke, zachte en zeer effectieve manier van verlichting voor allerlei kwaaltjes.
Als ouders leer je de technieken, zodat je kindje zelf kunt behandelen.
De technieken zijn de rest van je leven nog te gebruiken, zowel voor baby’s, als bij kinderen en ook volwassen zijn ze heerlijk!

Een intiem momentje tussen ouder en kind, dat verbondenheid en aandacht voor elkaa stimuleert.

Tip: Naast voordelen voor vader of moeder, kan het ook leuk zijn om de workshop samen met oppasopa’s, -oma’s, -tantes, -ooms of gastouder te volgen. Iedereen die tijd met de baby doorbrengt heeft voordeel van het leren van babyreflexologie!

Babyreflexologie biedt verlichting bij:

Onrust, slaapproblemen

Obstipatie

Darmkrampjes

Reflux

Verkoudheid

En nog veel meer…

Wat leer je tijdens de cursus?

Tijdens de cursus leert de moeder of vader (of andere verzorger) de technieken op het eigen kindje. De cursus bestaat uit 3 lessen van ongeveer 1 uur, waarbij iedere les een ander thema centraal staat:

Les 1: spijsvertering

Les 2: slapen en geruststelling

Les 3: welzijn en weerstand

In ieder les leren we nieuwe technieken  herhalen we kort de eerder geleerde technieken. Daarnaast behandelen we iedere les wat extra informatie, die waardevol kan zijn bij de verzorging van het kindje, zoals bijvoorbeeld etherische olien, slaapritmes of voeding.

Aangeraden wordt de groepscursus vanaf 4 weken te volgen, omdat de prikkels van een groep baby’s anders te intens zouden kunnen zijn. Het meest ideaal is om de cursus tot ongeveer 1 jaar te volgen. Wanneer kinderen gaan lopen en het lastiger wordt om een kindje te laten liggen, wordt aangeraden de cursus peuterreflexologie te volgen. Daarbij behandelen we meer de handjes en maken we gebruik van spelletjes en liedjes om de aandacht vast te houden.