De omstandigheden en ervaringen die we als mensen opdoen vanaf het moment van conceptie tot ons eerste jaar hebben een enorme impact op op ons gedrag en hoe we op situaties reageren. Ze vormen als het ware een unieke ‘imprint’, die we de rest van ons leven bij ons dragen.

Herken jij één van deze patronen bij je jezelf of je kind?:

Er een hekel aan hebben wanneer iemand zegt wat je moet doen.

Moeite hebben om voor jezelf op te komen.

Snel overprikkeld zijn. 

Het lastig vinden om afscheid te nemen.

Het lastig vinden wanneer onverwachte situaties zich voordoen.

Moeilijk keuzes kunnen maken.

Aansporing van buitenaf nodig hebben.

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van patronen, die een sterk verband kunnen hebben met de ervaringen tijdens de zwangerschap en hoe je als mens geboren bent.

Voor jezelf als (aanstaande) moeder kan het heel waardevol zijn om je eigen geboorte in kaart te laten brengen. Je doet hiermee inzichten op over hoe bepaalde gedragspatronen tot stand gekomen zijn. Zodat je je eigen onzekerheden en angsten beter leert begrijpen en een sterkere moeder met meer zelfvertrouwen voor je kind kan zijn.

Maar ook het in kaart brengen van de geboorte van je kind kan ontzettend waardevol zijn.  Je krijgt inzicht in waarom je kind doet zoals hij/zij doet. Wanneer je hier weet van hebt en de onderliggende behoeftes van je kind leert kennen, zul je je kind beter kunnen begeleiden op zijn/haar weg naar volwassenheid. Onverklaarbaar gedrag is opeens heel logisch en daardoor om te buigen. Het zal de band met je kind nóg meer versterken en meer rust in jullie gezin brengen!

Bij een individuele sessie van ‘Je Geboorte In Kaart’ maken we gebruik van een kaarten set. Deze kaarten set laat jou op verschillende manieren terug kijken naar de geboorte. In combinatie met het gesprek ontdekken we zo de ‘imprint’.  Hiervoor nemen we alle tijd zodat er alle ruimte is om de puzzelstukjes op zijn plek te laten vallen.