Bewust en met vertrouwen voorbereiden op de komst van je kindje!

WIL JIJ DIT OOK…?

Een praktische en complete zwangerschapscursus

Veel tools en technieken waar je écht iets aan hebt tijdens de bevalling

Ontspannen en met vertrouwen op het ouderschap voorbereiden

In je eigen tijd en tempo voorbereiden

Tijdens de zwangerschap al bewust een band opbouwen met je kindje (omdat het superbelangrijk is!)

Uitkijken naar de komst van je kindje (in plaats van opzien tegen de bevalling!)

‘Petra, we willen je danken voor deze cursus! We zijn zo blij dat we hem gevolgd hebben en kijken nu zelfs uit naar de geboorte van onze baby (hopelijk thuis en in het water!). Elisabeth gaat vol vertrouwen de geboorte in. We merken dat wij – ten opzichte van andere stellen – toch echt beter geïnformeerd zijn over wat er staat te gebeuren en wat het vrouwelijke lichaam allemaal zelf doet om de geboorte in goede banen te leiden en wat je zelf nog hieraan bij kunt dragen. Good to know. Maar niemand (behalve jij dus in de cursus) die je dat vertelt! Dankjewel!

Elisabeth en Hessel

Ontspannen Bevallen

Een zwangerschap en een bevalling zijn één van de meest intense en onzekere periodes in je leven is. Niemand kan je vertellen hoe jouw bevalling gaan zal, hoe het voelt en hoe je er mee om zult gaan. Maar ik kan je wél uitleggen wat er in je lichaam gebeurt, en je heel veel tools, tips en technieken leren die je het vertrouwen geven in jezelf en in je lichaam. Je kunt namelijk leren om te ontspannen tijdens de zwangerschap én tijdens de bevalling. Zodat je heel veel goede ‘feel-good’-stofjes aanmaakt die ook bij je baby komen. En je ook jouw lichaam en geest traint om rustig te blijven, ook als het even zwaar is. Met de juiste (positieve!) mindset kun je veel meer aan dan je denkt en leer je ook mee te gaan met hoe het proces ook loopt. Met als enige doel dat je een hele bijzondere eerste ontmoeting met je kindje tegemoet gaat en positief terugkijkt op de bevalling…hoe het ook gelopen is. Want ieder kind verdient uiteindelijk een kalme en ontspannen start, met ouders die liefdevol uitgekeken hebben naar zijn of haar komst!

Wat houdt de cursus Ontspannen Bevallen in?

Bij de online zwangerschapscursus Ontspannen Bevallen wordt je in 6 lessen voorbereid op een ontspannen bevalling. Iedere week krijg je een nieuwe les, die je in je eigen tijd en tempo kunt volgen. Gewoon thuis in je vertrouwde omgeving of vanaf iedere plek die jij wilt. Je kunt het op je computer, laptop, tablet of zelfs je mobiele telefoon volgen. En dat is supermakkelijk, zeker wanneer een ‘gewone’ zwangerschapscursus minder geschikt voor je is, bijvoorbeeld doordat je in wisselende diensten werkt, misschien vanwege zwangerschapsklachten bedrust nodig hebt of zelfs in het ziekenhuis ligt of wanneer je er pas later in de zwangerschap aan toe bent om je voor te bereiden. Je krijgt gedurende 9 maanden toegang tot de cursus, en je kunt de lessen zo vaak als je wilt terugkijken. Zo heb je lekker de tijd om te oefenen in je eigen tempo! 

OVERZICHT VAN ALLE LESSEN

Les 1:

Het geheim van een droombevalling

Na deze module weet je wat er precies in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling, welke spieren en hormonen een rol spelen en hoe je dat op een positieve manier kunt beïnvloeden. En wat de ingrediënten zijn voor een ontspannen droombevalling!

Les 2:

Ontspannen? Hoe dan?!

In deze module leer je verschillende technieken die je kunnen helpen om zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling mentaal en fysiek rustig en ontspannen te blijven. Je krijgt verschillende tools aangereikt om je gedachten onder controle te krijgen, zodat je niet in paniek hoeft te raken en de stress niet tegen je gaat werken.

Les 3:

Een band opbouwen tussen jou en je baby

Na deze module weet je waarom het zo ontzettend belangrijk is dat je tijdens de zwangerschap al bezig bent met het opbouwen van een band met je kind. Ook leer je wat het effect van de geboorte op je kind is en hoe dat een imprint geeft voor de rest van het leven.

Les 4:

Een gezonde geest in een gezond lichaam

 In de module krijg je veel verschillende tips aangereikt om aan de slag te gaan met een uitgerust, gezond en fit lichaam dat voorbereid is op de topprestatie die het tijdens de bevalling moet gaan leveren. Leer over voeding, sporten, ontspanning en houdingen.

Les 5:

Het perfecte geboorteteam

Bevallen doe je doorgaans niet alleen, ook je partner heeft een duidelijke rol tijdens de bevalling; jullie leren om samen een team te vormen en wat ieders rol is tijdens de bevalling. Deze module is een must voor je partner!

Les 6:

De bevalling van A tot Z

In deze module leer je alles over de verschillende fases tijdens de bevalling, van het moment dat je herkent dat de bevalling begonnen is tot aan het begin van de kraamtijd. Weet welke techniek je in iedere fase kunt toepassen, en de beste tips en trucs nog eens op een rijtje voor een ontspannen bevalling.

Bonusles 1:

Smaak-ontwikkeling tijdens de zwangerschap en daarna

Leer hoe de smaak-ontwikkeling van je baby tijdens de zwangerschap al ontstaat en hoe je van je baby een goede eter maakt.

Bonusles 2:

Voeding tijdens de zwangerschap

In deze bonusles krijg je alle informatie over gezonde voeding tijdens de zwangerschap en hoe je met cravings om kunt gaan.

Bonusles 3:

Veilig sporten tijdens de zwangerschap en daarna

Leer hoe je fit kunt blijven tijdens de zwangerschap en hoe je veilig kunt blijven sporten.

Bonusles 4:

Het geboorteproces

Een verloskundige vertelt je hoe het normale geboorteproces verloopt en geeft je vanuit verloskundig perspectief tips.

RESULTATEN VAN DE ONLINE CURSUS ONTSPANNEN BEVALLEN

=

Zelfvertrouwen in jezelf én in je lichaam

=

Een bewuste voorbereiding op het bijzonderste moment in je leven, de geboorte van je kind!

=

 Een band opbouwen met je kindje, al tijdens de zwangerschap

=

Je weet wat je doen moet om een zo gezond en ontspannen mogelijk lichaam te hebben

=

Een duidelijke rol voor je partner, zodat hij/zij ook goed voorbereid is en jullie een team vormen

=

Je weet wat je opties zijn tijdens de bevalling

=

Je weet welke tools bij jou passen en je gaan helpen tijdens de bevalling

=

Een persoonlijk, bewust én flexibel geboorteplan

Online cursus Ontspannen Bevallen

Deze cursus heeft ons geholpen om zelfverzekerder naar de bevalling toe te leven. Het geeft inzicht in het proces, biedt mooie oefeningen, die ervoor zorgen dat je het hoofd koel kunt houden en daarnaast is Petra een fijne coach die je gedurende het hele proces aanmoedigt. Kortom, een mooie ervaring die voor ons goed heeft gewerkt! Echt een aanrader als je iets meer vertrouwen in jezelf wilt krijgen.
Aniël en Marius

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer kan ik het beste met deze cursus beginnen?

 

Hoe eerder je in de zwangerschap begint, hoe langer je kunt oefenen tot de geboorte. Jij en je baby hebben dan ook langer voordeel van de fijne ontspanningsmomenten die je jezelf gunt. Aangeraden wordt tussen de 20e en 30e week van je zwangerschap te beginnen, maar later kan ook altijd nog. Neem contact op voor de mogelijkheden, als je twijfelt.

Mijn verloskundge of gynaecoloog is niet bekend met deze cursus. Heeft het dan wel zin om deze cursus te volgen?

Natuurlijk! Jij en je geboortepartner hebben alle technieken geleerd en kunnen die toepassen. Door het geboorteplan dat je opgesteld hebt tijdens de cursus te delen met je zorgverleners, weten ze wat jullie wensen zijn tijdens de bevalling. En er is een grote kans dat je de zorgverleners versteld doet staan en complimenten ontvangt voor jouw kalme en gecontroleerde bevalling!

 

Ik heb geen tijd om iedere week een les te volgen. Is dat een probleem?

 

Juist niet! Het grote voordeel van deze online cursus is, is dat je de lessen in je eigen tempo en tijd kunt volgen. Ik raad je aan om voor jezelf in te plannen wanneer je modules wilt gaan volgen, zodat je er een regelmaat in aanbrengt en consequent blijft; bijvoorbeeld 1x per week. Maar vaker of minder vaak kan natuurlijk ook! Je blijft gedurende 9 maanden toegang houden tot alle lessen en je kunt dus gerust op een moment dat het jou uitkomt de lessen volgen. Of zelfs vaker bekijken!

 

Een online cursus, is dat niet heel erg passief? Waar kan ik terecht als ik vragen heb?

Er zijn voldoende mogelijkheden voor contact en interactie, als je daar behoefte aan hebt! Je wordt toegevoegd aan een Facebook groep met andere zwangeren. Daar kun je al je vragen stellen. Bovendien zal ik tot aan de uitgerekende data ook regelmatig vragen-uurtjes organiseren in deze groep. Je mag me ook altijd e-mailen met al je vragen. En tot slot, organiseer ik ook regelmatig live-trainingsdagen (gratis bij een ‘zilveren’ of ‘gouden’ pakket), waar we in een groep nog eens aan de slag gaan met verschillende (ook nieuwe!) oefeningen en er veel ruimte is voor extra uitleg en het doornemen van vragen.

 

Ik red het niet om 6 weken bezig te zijn met deze cursus, gezien mijn uitgerekende datum. Wat nu?

 

Geen probleem! Je krijgt toegang tot alle lessen tegelijkertijd, dus je kunt zo vaak als je wilt inloggen en in je eigen tempo de modules doornemen. Hoewel ik aanraad om wat tijd tussen iedere module in te plannen zodat alle informatie kan bezinken en je de tijd hebt om met de werkboeken aan de slag te gaan, kun je dus ook gerust de lessen sneller achter elkaar volgen. Zeker als je niet zoveel tijd meer hebt;-).

 

Vergoed mijn zorgverzekering deze cursus?

 

Ja, de meeste zorgverzekeraars vergoeden deels de voorbereiding van zwangere ouders naar een natuurlijke geboorte. Neem contact op met je zorgverzekeraar om de eventuele vergoeding van een zwangerschapscursus na te vragen. Klik ook hier voor een handig overzicht hoeveel iedere zorgverzekering vergoed.

Hoe lang krijg ik toegang tot dit programma?

 

Je krijgt 9 maanden lang toegang, dus meer dan voldoende tijd om alle lessen op je gemak te volgen. Bovendien kun je vlak voor de bevalling gerust nog eens bepaalde lessen opnieuw bekijken, om alles nog even op te frissen. En zelfs na je bevalling kun je wellicht nog wat voordeel halen door nog eens naar wat bonus lessen te kijken.

Tot wanneer blijft de besloten Facebookgroep actief?

 

De besloten Facebookgroep blijft net zo lang actief als de deelnemers dat willen. Als jullie het als moeders leuk vinden om onderling nog vaker contact te hebben, informatie uit te wisselen of vragen te stellen, dan is de Facebook groep daar een prima platform voor.

 

Kan ik deze cursus wel doen op mijn computer?

 

Je hebt alleen internet nodig. Verder kun je het programma volgen op iedere computer, laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. Er zitten ook werkboeken met opdrachten in het programma, het kan wel makkelijker zijn om deze te openen en in te vullen op een groter scherm dan een telefoon. Je kunt de werkboeken ook downloaden en printen, zodat je ze met pen kunt invullen.

 

Ik ben totaal niet technisch. Wat nu?

De online cursus is een hele gebruiksvriendelijke omgeving. Mocht je vragen hebben over het programma of er niet uitkomen hoe het werkt, dan mag je me altijd e-mailen en help ik je graag!

 

“Wij hebben veel gehad aan de cursus! Petra is zeer deskundig en geeft je veel vertrouwen in jezelf, je lijf en een natuurlijke bevalling. De cursus geeft je veel handreikingen om samen rustig en ontspannen de bevalling in te gaan. We vonden het ook erg prettig dat er zo de optie was om de cursus thuis te doen en in de avond als onze andere kindjes op bed lagen.” 
Vera

“Petra is een zeer open en deskundige docente. Ze is betrokken en gaat net dat stapje verder. Ze heeft humor en weet snel een veilige sfeer te creëren in de cursus. In korte tijd is ons perspectief op de zwangerschap en bevalling veranderd, waardoor we de bevalling met het volste vertrouwen tegemoet gaan. We hebben geleerd te vertrouwen op het menselijk lichaam, op de mogelijkheden die er zijn en op elkaar. Dankzij de cursus hebben we allerlei waardevolle tools geleerd. De cursus is een echte aanrader!”
Valérie