GeboorteTENS

Bij een natuurlijke bevalling horen weeën. Hoe heftig deze weeën worden kan niemand voorspellen… De GeboorteTENS is specifiek gericht op het verlichten van het ongemak door lichte elektronische prikkels. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie oftewel het door de huid heen stimuleren van de zenuwbanen.

De GeboorteTENS verlicht het ongemak tijdens de bevalling met behulp van de unieke handschakelaar. Deze handschakelaar gebruik je om eenvoudig te wisselen tussen de twee niveaus van stimulatie: een hogere tijdens de weeën en een lagere tussen de weeën door. Deze vorm van stimulatie blokkeert de pijnprikkeloverdracht, waardoor je minder pijn voelt. Je stelt deze niveaus onafhankelijk van elkaar in op de voor jou meest prettige stand.

Je brengt de GeboorteTENS aan bij de eerste weeën. Dan heb je nog rustig de tijd om het apparaatje aan te sluiten en gewend te raken aan de (overigentens-feminas eenvoudige) bediening. Zodra je een wee krijgt, druk je op de handschakelaar, waardoor de stimulatie omhoog gaat, naar het door jou ingestelde niveau dat jij prettig vindt tijdens een wee. Deze vorm van stimulatie blokkeert de pijnprikkeloverdracht, waardoor je minder pijn voelt. Zo af en toe zul je de stimulatie wat moeten opvoeren, naar een hoger niveau. Vooral het niveau tijdens de weeën zul je flink opvoeren. De bedoeling is dat je de stimulatie zo hoog mogelijk instelt zonder dat de stimulatie onprettig wordt. Dat geeft het beste resultaat.

Door zo vroeg mogelijk de GeboorteTENS aan te brengen en te gebruiken, heb je het meeste baat bij het apparaat. Doordat je zelf het ongemak kunt verlichten, kun je beter ontspannen. Daardoor gaat de ontsluiting vaak sneller. Doordat je minder pijn hebt, ben je na de bevalling ook sneller op de been dan zonder GeboorteTENS. Minder pijn kost minder energie. Vandaar!

Deze vorm van pijnverlichting is zowel thuis als in het ziekenhuis toepasbaar. De GeboorteTENS heeft geen schadelijke gevolgen, het gebruik heeft geen invloed op de hartslag, bloeddruk en ademhaling van moeder en kind.

Voordelen

♥ Veilig voor moeder en kind

♥ Effectief bij bevallingspijn

♥ 100% natuurlijke pijnverlichting

♥ Handige ‘Boost’-knop voor tijdens de weeën

♥ Zelf in te stellen op een voor jou prettige stimulatie

♥ De meeste verzekeraars vergoeden het gebruik van een GeboorteTENS-apparaat.

Praktische informatie

♥ Je huurt de GeboorteTENS in week 37 van je zwangerschap. De huurperiode is tot en met week 42.

♥ Je haalt de GeboorteTENS zelf op in Leidschendam en brengt het ook weer retour.

♥ Levering is mogelijk tegen een meerprijs en in overleg.

♥ Kosten zijn 50 euro voor de gehele huurperiode.

♥ De borg is 30 euro, die je retour krijgt zodra de GeboorteTENS teruggebracht is.

♥ Wanneer je de GeboorteTENS onverhoopt niet gebruikt en de electrodes nog in de originele verpakking zijn, dan krijg je 15 euro retour.

 

Neem contact op voor meer informatie of om de GeboorteTENS te reserveren.

 

Bij hartritmestoornissen, epileptische aandoeningen of het gebruik van een pacemaker mag je geen TENS apparatuur gebruiken.