Veelgestelde vragen HypnoBirthing®

Hieronder worden de meest gestelde vragen beantwoord. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met me op.

 

Wat is HypnoBirthing® precies?

HypnoBirthing® is een positieve en praktische cursus ter voorbereiding op de geboorte. Je werkt met ontspanningstechnieken, visualisatie en ademhalingstechnieken. Door diep te ontspannen kan het zwangere lichaam optimaal functioneren en leer je met je lichaam mee te werken.

 

Wanneer kan ik het beste met de cursus beginnen?

Hoe eerder je in de zwangerschap begint, hoe langer je dus ook kunt oefenen tot de geboorte. Jij en je baby hebben dan ook langer voordeel van de fijne ontspanningsmomenten die je jezelf gunt. Aangeraden wordt rond de 20e week van je zwangerschap te beginnen, maar later kan ook altijd nog. Neem contact op voor de mogelijkheden, als je twijfelt.

 

Ik heb al eens HypnoBirthing gevolgd en ben nu weer zwanger. Moet ik weer de hele cursus herhalen?

Nee hoor, je kunt een verkorte opfriscursus volgen, maar als je wilt kun je natuurlijk ook prima de hele cursus weer gaan volgen.

 

Ik ben onder controle van de gynaecoloog. Heeft het dan wel zin deze cursus te doen?

Natuurlijk! Ook dan is het aan te raden je zo goed als mogelijk is voor te bereiden op je bevalling, en dat kan met HypnoBirthing. Jij en je geboortepartner leren de technieken zelf uit te voeren, zodat je onder iedere omstandigheid en in iedere situatie optimaal kunt ontspannen; zelfs bij een keizersnede!

 

Wordt de cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Ja, de meeste zorgverzekeraars vergoeden deels de voorbereiding van zwangere ouders naar een natuurlijke geboorte.  Neem contact op met je zorgverzekeraar om de eventuele vergoeding van een officiële en gecertificeerde HypnoBirthing® cursus na te vragen.

 

Is een HypnoBirthing cursus niet te zweverig?

Nee hoor, integendeel. De HypnoBirthing cursus is juist heel praktisch en informatief opgezet. We maken gebruik van ontspanningsoefeningen, visualisaties en ademhalingstechnieken; heel concreet.

 

Ben ik verplicht om met een partner te komen?

Nee hoor. De cursus is voor stellen uitgewerkt, en zwangeren zijn ook welkom met een vriendin, moeder, zus etc. die de taken overneemt. Alleen komen is ook zeker een optie; overleg gerust met me wat voor jouw situatie de handigste oplossing is.

 

Mijn verloskundige of gynaecoloog is niet bekend met HypnoBirthing. Kan ik de methode toch nog gebruiken?

Natuurlijk! Jij en je geboortepartner hebben alle technieken geleerd en kunnen die toepassen. Door het geboorteplan dat je opgesteld hebt tijdens de cursus te delen met je zorgverleners, weten ze wat jullie wensen zijn tijdens de bevalling. En er is een grote kans dat je de zorgverleners versteld doet staan en complimenten ontvangt voor jouw kalme en gecontroleerde bevalling!

 

Is de HypnoBirthing docente gecertificeerd om deze cursus te geven?

Via http://www.hypnobirthing.com weet je zeker dat je docente is aangesloten bij the Hypnobirthing Institute en aan de jaarlijks gestelde eisen voldoet.

 


Download gratis het e-book '10 tips voor een ontspannen bevalling'

Je hebt je succesvol ingeschreven! Kijk in je mailbox om het gratis e-book te ontvangen! NB. het kan zijn dan de mail met de download-link per ongeluk in je spam-box terecht komt; zorg dan dat je aanvinkt dat dit een veilig adres is.