Veelgestelde vragen Babytaal

Hieronder worden de meest gestelde vragen beantwoord. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met me op.

 

Spreken baby’s een echte taal?

Baby’s gebruiken geluiden en gebaren om hun basisbehoeften te uiten. Deze geluiden worden veroorzaakt doordat hun lichaam reageert op een fysieke behoefte en komen voort vanuit een reflex. Deze geluiden of ‘woorden’ vormen de basis van de Dunstan Babytaal.

 

Is Dunstan Babytaal moeilijk te leren?

Helemaal niet, het vraagt alleen wat oefening. Vanaf het moment dat je echt gaat luisteren en bekend raakt met de geluiden die je baby maakt, zul je het herkennen en kunnen begrijpen. Het is zelfs erg leuk om samen met je partner te ‘ontcijferen’ welk geluid je herkent bij de baby en dan ook meteen de juiste oplossing kunt bieden.

Helpt deze methode mijn baby om beter te slapen?

Zeker! Wanneer je kindje blij en tevreden is zal je merken dat hij of zij ook beter zal slapen. Een oververmoeide baby, of juist een baby die nog helemaal niet moe is, is heel lastig in slaap te krijgen. Wanneer je het geluidje voor ‘moe’ herkent en daarop reageert, zul je merken dat het gemakkelijker wordt om je kindje in slaap te helpen. Het wordt daardoor ook makkelijker om een slaap/waakritme te creëren dat goed is afgestemd op de behoeften van je baby.

 

Maakt mijn baby dagelijks alle geluidjes?

Je baby gebruikt de geluidjes voor het aangeven van zijn of haar behoeften. Dus je zult alleen die geluiden horen die corresponderen met behoeften die je baby heeft en die (nog) niet vervuld worden. Als je baby bijvoorbeeld veel last heeft van boertjes, zal dat een ‘woord’ zijn dat je veel zult horen.

Werkt Dunstan Babytaal voor baby’s ouder dan drie maanden?

Onderzoek heeft aangetoond dat de Dunstan Methode het meest succesvol is bij baby’s tussen geboorte en drie à vier maanden oud. Dit is omdat de methode gebaseerd is op reflexen die verdwijnen na drie maanden, ze gaan dan bewuster communiceren met hun omgeving. Maar als er al die tijd adequaat gereageerd is op de geluiden en er zo tegemoet gekomen is aan de behoeften van de baby, zul je merken dat het de geluiden ook na drie maanden blijft gebruiken. Het wordt dan een effectieve manier van communiceren tussen jullie!

 

De Dunstan taal is in Australië ontdekt, werkt dat wel bij Nederlandse baby’s?

Dunstan Babytaal is een universeel systeem van communicatie gebaseerd op reflexen. Het is aangeboren in plaats van aangeleerd. Dus net zoals een lach, een nies of de hik een geluid is dat alle mensen over de hele wereld maken, zo zijn ook de geluiden die jouw baby maakt universeel. Ze zijn dus niet afhankelijk van een cultuur, accent of ras.

Kunnen partners of andere verzorgers het ook leren?

Jazeker! Sterker nog, de methode geeft hen waardevolle kennis waardoor ze met meer zelfvertrouwen betrokken kunnen zijn bij de verzorging van de pasgeboren baby. Ouders die samen Dunstan Babytaal hebben geleerd geven aan dat ze hierdoor meer waardering hebben voor elkaars bijdrage en dat er minder stress is in huis. Ook opa’s, oma’s, broers, zussen en andere verzorgers kunnen Dunstan Babytaal natuurlijk leren en zo ook leren communiceren met de baby.

 

Werkt de methode ook met premature kinderen?

Er is op dit moment nog een onderzoek gaande en er zijn op dit moment nog geen officiële data over de effecten op vroeggeboren kinderen. Ouders van premature kinderen geven wel herhaaldelijk aan dat ze veel voordeel hebben van de Dunstan Babytaal en de mogelijkheid die het geeft om goed te reageren op de behoeften van hun baby.

 

 

 

Download gratis het e-book '10 tips voor een ontspannen bevalling'

Je hebt je succesvol ingeschreven! Kijk in je mailbox om het gratis e-book te ontvangen! NB. het kan zijn dan de mail met de download-link per ongeluk in je spam-box terecht komt; zorg dan dat je aanvinkt dat dit een veilig adres is.