Ervaringen

 

 

‘Petra is een zeer open en deskundige HypnoBirthing docente. Ze is betrokken en gaat net dat stapje verder. Ze heeft humor en weet snel een veilige sfeer te creëren in de cursus.
In korte tijd is ons perspectief op de zwangerschap en bevalling veranderd, waardoor we de bevalling met het volste vertrouwen tegemoet gaan. We hebben geleerd te vertrouwen op het menselijk lichaam, op de mogelijkheden die er zijn en op elkaar. Dankzij de cursus hebben we allerlei waardevolle tools geleerd. De cursus is een echte aanrader. Een echt pluspunt voor ons was dat ook de vader alle cursusdagen aanwezig is.’
-Valérie en Jan Willem-

‘Voor we aan de cursus Hypnobirthing bij Petra waren begonnen, had ik nog niet echt nagedacht over mijn bevalling. Ik had alleen bedacht dat ik wel in het ziekenhuis wilde bevallen “voor het geval dat” en verder dat een bad bevalling me wel aansprak. Eigenlijk nam ik aan dat ik op dezelfde manier zou gaan bevallen zoals de meeste vrouwen in mijn omgeving; gewoon naar het ziekenhuis en persen maar!

Aan de andere kant was ik me ook bewust van de sterke band die ik met mijn kindje in mijn buik aan het ontwikkelen was. Ik las boeken over hoe ik al tijdens de zwangerschap kon werken aan een goede hechting met mijn kindje. In één van deze boeken las ik dat de manier waarop een bevalling verloopt, allerlei effecten heeft op zowel het kind als de moeder. Dit klinkt eigenlijk best logisch, maar toch ging ik hierdoor beter nadenken over hoe ik dan zou willen dat mijn bevalling verliep.

Ik wil mijn kind tijdens de geboorte bewust deze wereld op begeleiden, niet gewoonweg van haar bevallen. Ik ging daarom op zoek naar een zwangerschapscursus die wellicht bij deze wens aan zou kunnen sluiten. De cursus Hypnobirthing bij Petra was de enige cursus die ik kon vinden die niet alleen maar over “het lichaam dat bevalt” gaat en sprak mij daarom erg aan. Mijn partner en ik hebben de bijeenkomsten als erg prettig ervaren door de ontspannen, open en fijne houding van Petra en de leuke groep met aanstaande ouders waar we in terecht kwamen. Petra zorgde voor een goede afwisseling van oefeningen, praktijkvoorbeelden en het geven van informatie, waardoor de tijd zo voorbij vloog. Het was zeker geen cursus voor alleen de zwangere vrouw; er was meer dan genoeg te leren en te doen voor de partner. Juist de samenwerking stond centraal. Daarnaast was niets ongemakkelijk en kon elke vraag gesteld worden.

Tijdens deze cursus hebben mijn partner en ik zo veel geleerd dat er een hele nieuwe wereld voor ons is open gegaan. Zo ben ik nu goed voorbereid op wat er met mijn lichaam tijdens de geboorte gebeurt, heb ik handvatten om mijn lichaam en geest precies zo te ontspannen als nodig is, heeft mijn partner verschillende manieren geleerd om ons tijdens de geboorte te ondersteunen en hebben we geleerd dat we keuzes hebben in hoe de geboorte zal verlopen én weten we die keuzes bewust te maken. Zo kiezen we nu niet meer voor het ziekenhuis, maar laten we ons kindje lekker thuis in bad geboren worden en weten we tegelijkertijd wat we kunnen verwachten wanneer we om medische redenen toch naar het ziekenhuis moeten.

Ik steven niet meer af op een bevalling waarvan ik wel zie wat me gaat overkomen, maar ik kijk uit naar een wonderbaarlijke geboorte die ik niet alleen doe, maar samen met mijn gezin. Met een lijf dat precies weet hoe het moet baren, een kind dat precies weet hoe het geboren moet worden en met een man die precies weet hoe hij ons in dit alles moet ondersteunen. Ik kan zeggen dat ik me niet beter op deze bijzondere gebeurtenis had kunnen voorbereiden dan met het volgen van deze cursus. Heel blij dat we hiervoor gekozen hebben! Dank je wel Petra!’

-Tawhida en Rafael-

 

 

‘Beste Petra,

Nu op de laatste dag van het jaar en twee maanden na de geboorte van onze zoon laat ik het afgelopen jaar nog eens aan mij voorbij gaan.

Wij zijn heel blij en dankbaar dat wij jou in ons proces van de zwangerschap hebben mogen ontmoeten.

Jij als persoon en de cursus hypnobirthing is hierin voor ons een waardevolle toevoeging geweest. Het heeft ons nog meer vertrouwen en rust gegeven in de zwangerschap en tijdens de geboorte. Het voelde als een zeer goede voorbereiding en dat we het daarna echt SAMEN konden doen.

Door te leren en ervaren hoe krachtig en kundig het lichaam is. Door vele (praktische) technieken en adviezen, hebben we mogen ervaren dat het voor de partner zeker niet alleen ‘meepuffen’ hoeft te zijn. We zijn ons meer bewust geworden dat het ons proces is en dat de wensen rondom de geboorte allemaal bespreekbaar en zolang het dat toelaat,  uitvoerbaar zijn.  En voor mij het meest bijzonder, de ongelooflijke kracht van gedachten en ademhaling en hoe deze van invloed kan zijn op de werking van het lichaam.

Alles met elkaar heeft ervoor gezorgd dat wij op een voor ons prettige manier een mooi, rustig en tevreden mannetje hebben mogen verwelkomen.

Dankjewel!!

-Sanne en Pavit-

 

‘Beste Petra,

Bedankt voor al je adviezen en praktische tips tijdens en ook na de HypnoBirthing cursus. Ondanks dat de geboorte van onze dochter wat anders verliep dan ‘gepland’ doordat ik zwangerschapsvergiftiging en HELLP kreeg, heb ik in de laatste weken van mijn zwangerschap veel gehad aan de ontspanningsoefeningen van de cursus en jouw persoonlijke adviezen en betrokkenheid.

Dankzij jouw cursus zijn wij ons bewust geworden van onze wensen en de inspraak die we hebben tijdens het geboorteproces. Door mijn medische conditie was een natuurlijke bevalling helaas niet mogelijk (hebben we wel geprobeerd), maar het was heel fijn dat we door de cursus ook andere scenario’s hadden besproken. Wij wisten dus al wat belangrijk voor ons was in geval van een keizersnede. De communicatie met artsen en verpleegkundigen verliep daardoor een stuk gemakkelijker omdat mijn man en ik al op dezelfde lijn zaten.

Al met al kijken we met een goed en tevreden gevoel terug op de geboorte van onze prachtige dochter.’

-Marieke en Bas-

 

‘Bedankt voor de persoonlijke aandacht en de goede begeleiding tijdens de cursus HypnoBirthing. Ik was vóór de cursus erg angstig voor de bevalling, omdat ik in mijn hoofd een negatief beeld van een geboorte had gevormd op basis van allerlei (flarden van) verhalen uit mijn omgeving. Ik was bang om in paniek te raken door de pijn en het controleverlies. De goede informatie over de verschillende fases van een bevalling en de werking van de spieren en de hormonen hielpen mij om beter te begrijpen wat er eigenlijk gebeurde, en de soms indrukwekkende en zelfs ontroerende filmpjes van geboortes met Hypnobirthing gaven me een heel ander beeld: zo kunnen bevallingen blijkbaar ook zijn!

Al vanaf de eerste cursusdag hebben mijn man en ik jouw goede adviezen in de praktijk gebracht: we hebben om ons heen gevraagd naar positieve verhalen, onze woordkeus aangepast, ademhalingsoefeningen gedaan en samen gezorgd dat we volledig op 1 lijn zaten over onze voorkeuren en verwachtingen. Toen mijn verlof pas net 1 dag ingegaan was, liep alles ineens anders dan we hadden verwacht, waardoor we in een medisch traject terecht kwamen en uiteindelijk de geboorte van ons zoontje na 36 weken ingeleid werd. Toen bleek ook in de praktijk dat we echt een enorm goed team waren. Met de persoonlijke adviezen die je me stuurde terwijl ik al in het ziekenhuisbed lag, kon ik te midden van de onzekerheid zelfs nog wat extra noodzakelijke ontspanning vinden. Mijn bevalling was uiteindelijk ontzettend veel mooier dan ik had durven hopen, zowel voor mij als voor mijn man, en zelfs zonder pijnstilling. Dat had ik nooit durven denken – al blijf ik er bij dat pijnstilling in sommige situaties de goede keus is! Ik heb goede vrienden aangeraden ook bij jou een cursus te gaan doen, omdat ik heb ervaren dat er voor ieder wat nuttigs te halen valt. Bedankt!’

-anoniem-

 

‘Voordat we aan de cursus HypnoBirthing begonnen waren we bang dat het wat te ‘zweverig’ was voor ons. Door een succesverhaal van een vriendin hebben we ons toch ingeschreven.  In de praktijk is het een erg praktische cursus gebleken, met allerlei handvatten voor een comfortabele, natuurlijke bevalling. Je kunt eruit pakken wat bij je past en hiermee aan de slag gaan. Fijn ook dat we geleerd hebben dat de (bevallings)partner echt een rol heeft bij de geboorte en er niet alleen maar bij hoeft te staan met een nat washandje en zich machteloos hoeft te voelen. Door de cursus te hebben gevolgd en dagelijks te oefenen met de ontspannings- en ademhalingsoefeningen kijken we met vertrouwen en zekerheid uit naar de geboorte en dat is een hoop waard! Petra is een lieve, leuke vrouw die de aspecten uit de cursus op een duidelijke wijze weet over te brengen. Gelukkig was er ook ruimte voor humor tijdens de bijeenkomsten en konden er vragen gesteld en ervaringen gedeeld worden, waardoor het voor iedereen waardevol was.  Absoluut geen spijt dat we de cursus hebben gevolgd en we zouden het iedereen aanraden!’cropped-cropped-3492728122_1148a3a818_o.jpg

-Astrid en Jan-

 

‘Petra, we willen je danken voor deze cursus! We zijn zo blij dat we hem gevolgd hebben en kijken nu zelfs uit naar de geboorte van onze baby (hopelijk thuis en in het water!). Elisabeth gaat vol vertrouwen de geboorte in. We merken dat wij – ten opzichte van andere stellen – toch echt beter geïnformeerd zijn over wat er staat te gebeuren en wat het vrouwelijke lichaam allemaal zelf doet om de geboorte in goede banen te leiden en wat je zelf nog hieraan bij kunt dragen. Good to know. Maar niemand (behalve jij dus in de cursus) die je dat vertelt! Dankjewel!’

-Elisabeth en Hessel-

 

‘HypnoBirthing heeft ons geholpen om zelfverzekerder naar de bevalling toe te leven. Het geeft inzicht in het proces, biedt mooie oefeningen, die ervoor zorgen dat je het hoofd koel kunt houden en daarnaast is Petra een fijne coach die je gedurende het hele proces aanmoedigt. Kortom; een mooie ervaring die voor ons goed heeft gewerkt! Echt een aanrader als je iets meer vertrouwen in jezelf wilt krijgen!’

-Aniël en Marius-

slider2

‘De cursus is een échte aanrader. De logica achter het nut van de ontspanning geven inzicht in de werking van het lichaam en daarmee vertrouwen dat niet elke geboorte een enorme aanslag op het lichaam hoeft te zijn. Na de cursus sta je zekerder in je schoenen over de geboorte. Mogelijk kan de naam en de methode van de cursus “zweverig” overkomen, maar Petra benadert het heel praktisch. Daarnaast is ze een liefdevolle en warme persoonlijkheid met kennis van zaken, die graag klaar staat om al je vragen te beantwoorden. Tenslotte is het heel waardevol samen met je partner een cursus te volgen, zodat je beiden dezelfde “taal” spreekt.’

-Floor en Joost-

 

‘Het lijkt allemaal zo simpel totdat het je ‘overkomt’ en je dan niet goed weet hoe te handelen. Deze cursus geeft antwoord op alle vragen en aspecten die met de geboorte van je kindje te maken hebben. Ik heb veel meer vertrouwen gekregen in de geboorte, maar ook in mijn lichaam.’

-Tessa en Danny-

 

‘Het was heel fijn om deze cursus te volgen. We hadden gelijk een goed gevoel bij Petra. Ze heeft ons goed op ons gemak kunnen stellen en heeft ons veel praktische handvatten gegeven. Het geboorteproces is ons veel duidelijker geworden. De opbouw in de lessen zat goed in elkaar en werd ook afgestemd op onze wensen. Petra kwam bij ons thuis en dat hebben wij als heel prettig ervaren. We konden alle vragen stellen die in ons opkwamen. We kijken uit naar de geboorte en daar heeft deze cursus zeker aan bijgedragen.’

– Remco en Simone –

 

-Hristina en Max-

Download gratis het e-book '10 tips voor een ontspannen bevalling'

Je hebt je succesvol ingeschreven! Kijk in je mailbox om het gratis e-book te ontvangen! NB. het kan zijn dan de mail met de download-link per ongeluk in je spam-box terecht komt; zorg dan dat je aanvinkt dat dit een veilig adres is.