HypnoBirthing voor geboorteprofessionals

De HypnoBirthing Vereniging Nederland heeft onlangs een door de KNOV geaccrediteerde introductieworkshop over HypnoBirthing ontwikkeld. Ik ben geschoold om geboorteprofessionals deze workshop te mogen aanbieden. Ongetwijfeld hebben jullie al ouders ontmoet die een cursus HypnoBirthing gevolgd hebben, of hier interesse in hebben. Om jullie als verloskundigen, kraamverzorgsters of andere geboorteprofessionals een beeld te geven van wat de ouders leren tijdens de cursus HypnoBirthing en jullie dan ook een aantal handvatten te bieden in jullie begeleiding, is deze workshop zeker een aanrader!

Wat is HypnoBirthing?

HypnoBirthing is een filosofie én een techniek. De nadruk ligt op een veilige, natuurlijke zwangerschap en geboorte, gebaseerd op de simpele gedachte dat het zwangere vrouwenlichaam er op gebouwd is om een kind te baren. Bij de cursus HypnoBirthing leren stellen tijdens de zwangerschap daarop te vertrouwen.

Het is een zorgvuldig en uitgebreid programma dat door de jaren heen goed doordacht is om het geboorteproces voor zowel moeder, partner als baby ontspannen te laten verlopen. Inmiddels wordt de cursus in 45 landen gegeven en is het meer en meer een beproefde methode geworden in geboortepraktijken.

Bij de workshop ‘Introductie in HypnoBirthing’ voor geboorteprofessionals gaan we in 3,5 uur aan de slag met:

♥ De filosofie achter HypnoBirthing

♥ De basistechnieken binnen HypnoBirthing

♥ Een aantal oefeningen om de technieken ook zelf te ervaren

En uiteraard is er meer dan voldoende ruimte voor vragen. Voor KNOV geregistreerde verloskundigen is de workshop voor 3,5 PE-punten geaccrediteerd. Daarnaast krijgt de praktijk een aantekening “HypnoBirthing Vriendelijke Verloskundigenpraktijk”.

Praktische informatie

De kosten van de workshop zijn 95 euro per persoon (excl. btw). Om deel te nemen aan de workshop zijn er verschillende opties:

♥ Open inschrijving: in 2020 zijn er een aantal workshopdata gepland namelijk:

– Vrijdag 17 april 2020  van 9.00-12.30 uur

– Maandag 6 juli 2020 van 9.00-12.30 uur

– Vrijdag 18 september 2020 van 9.00-12.30 uur

– Maandag 14 december 2020 9.00-12.30 uur

De cursuslocatie is dan op de Vlietweg 14-15 in Leidschendam.

♥ In-company: bij deelname van minimaal 3 verloskundigen kan de datum en locatie voor de workshop in overleg gepland worden.

Neem voor meer informatie of voor het opgeven voor een workshop contact op! Hopelijk tot snel!